ARTIST ONCE KNOWN AS PRINCE – PURPLE RAIN

PRINCE

PURPLE RAIN
PURPURNA KIŠA



Nikad te nisam želio rastužiti
Nikada ti nisam želio nanijeti bol
Želio sam samo da te bar jedanput vidim kako se smiješ
Samo sam te želio vidjeti
Kako se smiješ u purpurnoj kiši


Purpurna kiša, purpurna kiša
Samo sam te želio vidjeti
Kako se kupaš u purpurnoj kiši


Nikad nisam želio postati
Tvoj ljubavnik za jednu noć
Samo sam želio da ti budem
Nešto poput prijatelja
Draga, nikada te ne bih preoteo
Od nekog drugog
Šteta je
Što se naše prijateljstvo moralo prekinuti


Purpurna kiša, purpurna kiša
Samo sam te želio vidjeti
Ispod purpurne kiše


Dušo, ja znam, ja znam
Znam da se vremena mijenjaju
Vrijeme je da svi mi posegnemo
Za nečim novim, a to uključuje i tebe


Kažeš da ti treba vodič
Ali nikako da doneseš odluku
Mislim da je bolje da taj slučaj zatvoriš
I dopustiš mi da te odvedem do purpurne kiše


Purpurna kiša, purpurna kiša
Ako shvaćate o čemu ja to ovdje pjevam
Hajde, dignite ruke


Purpurna kiša, purpurna kiša
Samo želim da te vidim, samo želim da te vidim
U purpurnoj kiši

Preveo i prilagodio Živanović Aleksandar

PRINCE

Prince je kao dvadesetgodišnjak objavio svoj prvi album, još tamo 1978. i nakon prvih pet albuma, koji su služili kao zagrijavanje za uspjeh, 1984. taj uspjeh je došao na velika vrata. Pojavio se album Purple Rain sa istoimenom pjesmom, i Prince je postao planetarno poznat. Nije bilo čovjeka koji nije volio Purple Rain. U isto vrijeme pojavio se i film u kojem Prince glumi glavnu ulogu, a glazbena pozadina filmu bile su pjesme sa albuma Purple Rain.

Bio je ovo prijelomni trenutak u Princovoj karijeri. No na neki način to je bilo i njegovo prokletstvo, jer Prince kasnije, koliko god da se trudio, nije više mogao dostići kvalitetu pjesme Purple rain, pa ona ostaje jedini megahit ovog glazbenika tokom čitave njegove karijere. Ne znam je li to istina, kao što je prikazano u filmu, da je jedna od djevojaka iz Princeovog pratećeg banda Revolution bila ta koja je komponirala glazbu za tu pjesmu, a Prince je samo dodao tekst, no u svakom slučaju Prince je dugo čekao na priliku za proboj, i ovom pjesmom ga je postigao.

Što se Princeove glazbe tiče, nekad jako davno kupio sam jedan njegov album, na kojem je imao dva hita, album Parade, i bio je to užasno kičast album. To je bio zadnji put da sam kupio ili preslušao neki Princeov album. Kasnije sam imao prijatelja koji je Princea jako volio i on mi je puštao neke njegove pjesme, no moje uši i moj um vrištali su u meni samo jedno, -Kič. Kič, kič. Doduše, neki njegovi hitovi, poput Cream i Diamonds and Pearls, su mi se čak i sviđali, no samo toliko da ih slušam na radiju ili gledam na TV-u.

Princeova karijera išla je čudnim tokovima. Ne znam točno što se desilo, no u jednom trenutku on je izgubio autorska prava nad svojim pjesmama, a izgubio je čak i pravo da se kao glazbenik zove Prince, pa je od tada sebe nazivao Artist ili Artist once known as Prince i sl. Nije mi jasno kako se sve to desilo, no bivši Prince je potpuno potonuo.

Dosta godina kasnije Prince se opet vraća na scenu, mislim da je to bilo nakon pauze od pet godina, 1999. U narednih dvanaest godina snimio je još svega tri albuma, sve dok nije preminuo 2016. sa pedeset i osam godina. I neki ljudi su izjavili da nije umro od bolesti, već su ga ubili Iluminati. Točnije Gušteri. Još točnije Masoni. Jadni Princ, ni nakon smrti nema mira, i još uvijek ga salijeću budale, koje bi voljele njegovu smrt pretvoriti u nešto nadnaravno. Kako ne mogu shvatiti da je Prince jednostavno umro i gotovo. Tko ga je volio, neka ga voli i dalje, tko ga je mrzio, neka ga mrzi i dalje, ali neka ga ostave da počiva u miru.

Živanović Aleksandar

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Popularno